تقلب‌های خیالی

پیروی این پست، قصد دارم چند نمونه دیگر از بدبینی‌ها به مواد غذایی را که بیشتر زاییده وهم و خیالند تا واقعیت و متاسفانه، چشم‌بسته از وبلاگی به وبلاگ دیگر و از وبسایتی به وبسایت دیگر کپی می‌شوند، بیاورم (با رنگ قرمز) و تا جایی که بتوانم دلایل بی‌پایگی آن‌ها را شرح بدهم. (نوشته‌های آبی‌رنگ)

1)
قرمزی درون کالباس از گوشت تاج خروس است و شاید زیر دندان خود حس کرده‌ باشید.
برای ماندگاری کالباس و سوسیس (که تفاوت چندانی بین آن‌ها وجود ندارد و در اندازه، درصد رطوبت، مقدار و نوع گوشت، چربی و افزودنی‌ها تفاوت دارند.) از نگهدارنده‌هایی همچون سدیم نیتریت و نمک استفاده می‌شود. این مواد از رشد میکروب‌ها و به ویژه انواع بی‌هوازی مانند کلوستریدیوم جلوگیری می‌کنند و در ایجاد رنگ صورتی و طعم و بوی سوسیس و کالباس نقش دارند. اگر در فرمولاسیون سوسیس و کالباس تنها از نمک طعام استفاده شود و نیتریت به کار نرود، رنگ سفید-خاکستری خواهند داشت. به این گونه فراورده‌ها "محصولات سفید" نیز می‌گویند.
دانستنی‌های بیشتر:
حد مجاز مصرف نیتریت حدود ۱۲۰ پی‌پی‌ام است. (0/12 گرم در یک کیلوگرم سوسیس یا کالباس) از واکنش احتمالی نیتریت با آمین‌های موجود در گوشت موادی به نام "نیتروزامین‌" پدید می‌آیند که سرطانزا شناخته شده‌اند. این واکنش تحت تاثیر میکروب‌های روده و در شرایط اسیدی و دمای بالا تسهیل می‌شود. مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و رادیکال‌های آزادی که در نتیجه استفاده از این مواد به وجود می‌آید، می‌تواند یک سلول سالم را به سمت سرطانی شدن سوق دهد.
سوسیس و کالباس دارای چربی زیادی هستند و سبب چاقی و اضافه وزن می‌شوند. همچنین فسفات موجود در این فراورده‌ها با PH بالایی که دارد، ضمن کاهش جذب کلسیم توسط بدن، احتمال ابتلا به پوکی استخوان را در زنان یائسه و سالمندان افزایش می‌دهد.
2)
ماده اولیه کالباس و سوسیس از سویاست که زیان آور است و موجب کندذهنی می‌شود.
اگر فرض شود که ماده اولیه کالباس و سوسیس از سویاست (که این گونه نیست) در هیچ پژوهشگاهی ثابت نشده که سبب کندذهنی می‌شود. سویا که یکی از بقولات است، غذای میلیون‌ها انسان را فراهم می‌کند. میزان پروتئین سویا دو برابر سایر دانه‌های روغنی است و البته درصد روغن آن نیز از سایر دانه‌های روغنی رایج بیشتر است. وجود پروتئین زیاد سبب شده است که کنجاله باقیمانده از روغنکشی آن برای تغذیه انسان بسیار مناسب باشد.
3)
در ماکارونی 20 درصد گلوتن صنعتی استفاده می‌شود که سرطانزاست.
گلوتن پروتئینی است که در گندم و جو یافت می‌شود و سبب کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فراورده نهایی می‌گردد.
در نقاط گوناگون جهان گلوتن به عنوان یک منبع پروتئینی هم در غذاهایی که مستقیم از منابع آن تهیه می‌شود و هم به عنوان افزودنی به غذاهای کم‌پروتئین، به کار می‌رود. سازمان FDA ایالات متحده گلوتن را در دسته مواد "بی‌زیان" طبقه‌بندی کرده است.
دانستنی‌های بیشتر:
ماده اولیه اصلی تولید ماکارونی (که یکی از غذاهای ایتالیایی است و در سراسر دنیا طرفدار دارد) سمولینا نام دارد و دارای رنگدانه‌های طبیعی زردرنگ و آنتی‌اکسیدان‌ است. همچنین دارای مقادیر فراوانی ویتامین، پروتئین، املاح و مواد مغذی مفیدی است که در نتیجه، کیفیت فراورده‌های خمیری را که با آن تولید می‌گردند، افزایش می‌دهد.
4)
در بسیاری کارخانه‌ها نان خشک کپک‌زده به جای آرد ماکارونی استفاده می‌شود.
بر فرض که چنین موردی بوده، نمی‌شود آن را به همه کارخانه‌ها تعمیم داد.
5)
ماکارونی یبوست می‌آورد.
موز هم یبوست می‌آورد. ولی آیا می‌شود صرفاً به همین دلیل، ادعا کرد موز دشمن سلامتی است و مردم را از خوردن آن بازداشت؟
6)
سس مایونز به دلیل ترکیب خاصی که دارد در همایش‌های علمی ‌به عنوان سم کبد معرفی می‌شود.
ای کاش نام این "ترکیب خاص" ذکر می‌شد تا بتوان درباره آن دقیقتر و علمی‌تر صحبت کرد.
7)
در نان باگت برای پف شدن از جوش شیرین زیاد استفاده می‌گردد که در گمرک‌ها با نشان مرگ وارد می‌شود.
بله، خوردن جوش شیرین اگر به مقدار خیلی زیاد باشد، زیان‌آور است. بوییدن آن ممکن است سبب سوزش بینی یا گلو شود و پوست‌های حساس را به خارش و سوزش وامی‌دارد.
اما باید دانست همه مواد حتا اگر بسیار مفید و حیاتی هم باشند، در مقادیر زیاد آلاینده، سمی، خطرناک و حتا کشنده می‌شوند. مثال: فکر نمی‌کنم برای انسان حیاتی‌تر از اکسیژن چیز دیگری وجود داشته باشد و بدون آن تا چند دقیقه هم نمی‌توان زنده ماند. اما تنها 30 درصد از هوایی را که تنفس می‌کنیم، اکسیژن دارد و استنشاق اکسیژن خالص به مدت 24 ساعت پیامدهای بدی دارد و سبب تحریک و ورم ریه می‌شود. غواص‌ها و کارگران مهمات سازی که در تماس به فشارهای زیاد اکسیژن هستند ممکن است به تنگی مجاری سینه، افزایش درد و سوزش در سینه، سرفه، گیجی، خستگی، تهوع، سردرد و در نهایت کاهش هشیاری دچار شوند.
با این توصیف، آیا می‌شود نتیجه گرفت که اکسیژن بد است و سم است و ازین پس، نباید نفس کشید؟!
8)
گوشت مرغ و ماهی‌های پرورشی آلوده به هورمون هستند و در بدن انسان بیماری‌های گوناگون به بار می‌آورند.
بر فرض که چنین است، اما هورمون‌ها اصولاً محلول در چربی هستند و در بافت‌های چربی مرغ و ماهی ذخیره می‌شوند. بنابراین با زدودن و نخوردن چربی آن‌ها خطر رفع می‌شود و نیازی به راه انداختن هیاهو نیست. ضمن این که هورمون‌ها، در نتیجه پختن غذا خاصیت خود را از دست می‌دهند و دیگر در بدن مصرف‌کننده کارکرد نگران‌کننده‌ای نمی‌توانند داشته باشند.
9)
سرکه‌های صنعتی از اسید استیک محلول در آب به علاوه اسانس‌ها و رنگ‌ها تهیه می‌شوند که همگی بسیار زیان‌آورند.
در زیان‌آور بودن اسانس‌ها و رنگ‌ها شکی نیست، اما در این که اصولاً سرکه هم (چه طبیعی و چه صنعتی آن) چیزی جز اسید استیک نیست، شکی نیست.
10)
خیارهای گلخانه‌ای به دلیل ندیدن نور خورشید سرطانزا و خطرناکند.
مگر سقف گلخانه‌ها را با پلاستیک‌های سیاه می‌پوشانند که خیارهای گلخانه‌ای نور خورشید را به خود نمی‌بینند؟
11)
موز به جای هوای گرم جنوب، در گلخانه‌های شهرهای شمالی به طور انبوه به عمل می‌آید که موجب بیماری می‌شود.
رد چنین ادعایی نیازی به توضیح ندارد. مگر هر چیزی که در گلخانه تولید شد، علی‌الحساب مشکل دارد؟!
12)
کره گیاهی دروغی بیش نیست و با مواد پایه‌ای نفت و در برخی کشورها فضولات انسانی تولید می‌شود و موجب تشکیل پلاک اتروم در عروق کرونر قلب و بیماری‌های ایسکمیک قلبی می‌شود.
کره گیاهی و مواد پایه‌ای نفت؟! کره گیاهی و فضولات انسانی؟! رد چنین ادعایی نیازی به توضیح ندارد.
13)
اسید فسفریک موجود در نوشابه رقیب کلسیم و موجب نرمی استخوان می‌شود.
چنین حرفی درست است و از زیاده‌روی در مصرف نوشابه باید پرهیز کرد. ولی آن قدر هم خطرناک نیست که در دل مردم دلهره انداخت. ترکیب نوشابه در ایران، همانی است که در سراسر دنیا تولید می‌شود.
دانستنی‌های بیشتر:
از اسید فسفریک در تولید غذاهای اسیدی و نوشابه‌های گازدار مانند انواع کولاها استفاده می‌شود. به کارگیری این ماده سبب دادن طعم تندی به غذا می‌گردد و چون به طور انبوه‌ تولید می‌شود، با قیمتی ارزان و حجمی فراوان در دسترس می‌باشد. همچنین اسید فسفریک از جمله پرمصرف‌ترین مواد شیمیایی در صنعت است؛ در تولید کودهای شیمیایی فسفاته، پاک‌کننده‌های صابونی و غیر صابونی، تصفیه آب، خوراک دام و داروسازی، مکمل‌های غذای دام و طیور (دی و منو کلسیم فسفات)، شوینده‌ها، تصفیه پساب‌ها، تولید کودهای فسفاته (مهمترین)، ضد آتش کردن برخی سطوح و عوامل بازدارنده اشتعال و نیز برای تمیز کردن و جرم‌گیری سطوح فلزی به کار می‌رود.
14)
پنیر پفک، اغلب پنیر تلخ (پنیر فاسد) و گندیده تاریخ گذشته می‌باشد.
مدرک؟!
15)
چای سیاه موجب کم خونی، آشفتگی قلب، ناگواری‌های گوارشی، چروکیدگی پوست و ریزش مو می‌شود.
سال‌های سال است که بنده به همراه دیگر اعضای خانواده، چای سیاه مصرف می‌کنیم؛ خیلی‌های دیگر هم می‌شناسم که روزانه تا شش لیوان چای می‌خورند. اما به هیچ یک از بیماری‌هایی که ادعا شده، دچار نشده‌ایم.
16)
قند و شکر تفاله باقیمانده چغندر قند و نیشکر است که مواد ارزشمند آن را می‌گیرند و به دام‌ها می‌دهند.
بر فرض که چنین باشد، آیا غیر از این است که دام‌ها در نهایت توسط انسان‌ها خورده می‌شوند؟ پس چه بهتر که دام‌ها مواد ارزشمندی بخورند.

 

++++++++++++++++++++++++
مطالب دیگری که در وبلاگ در همین باره آمده:
+

+

+

+

/ 0 نظر / 36 بازدید